Wonen Scandinavische stijl

Wonen Scandinavische stijl

Op de redactie blijft deze interieurstijl toch echt een van onze favorieten: het Scandinavische interieur. Dit interieur maakt een huis zo toegankelijk, open, fris en gezellig. Een Scandinavisch interieur is niet te minimalistisch maar ook niet te druk, als je het ons vraagt is dit interieur de perfecte middenweg.

Houten vloeren, witte muren, pasteltinten, geometrische patronen en woonaccessoires van hout of metaal, met deze elementen heb je al snel een woonkamer in de Scandinavische stijl. Een Scandinavisch interieur valt onder de minimalistische interieurs maar is zeker niet saai te noemen. Wit, zwart en grijs, die als basiskleuren worden gebruikt in deze interieurstijl, worden afgewisseld met zachte pasteltinten voor een mooi geheel.

Hout is een onmisbaar element in een Scandinavisch interieur. Een houten vloer is een goede basis, zeker als de vloer gemaakt is van bleek hout of het hout wit is geschilderd. Verder komt hout ook in de meubels en de woonaccessoires terug, ook hier is blank hout de beste keuze.

Als het op decoratie aankomt shop je voor een Scandinavisch interieur geometrische items zoals kussentjes, vloerkleden en theelichthouders. Ook een beetje groen is in dit interieur een echte must, kiest niet voor overdreven grote planten maar ga liever voor kleine vetplantjes of cactussen.

scan

scan1

scan2

scan3

scan4

scan5

scan6

scan7

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider