Winter vogelhuisjes

Winter vogelhuisjes

De eerste sneeuw is weer gevallen in Nederland en vanaf nu gaat het steeds kouder worden. De vogels kunnen dus moeilijker eten vinden. Het is dan wel zo leuk om ze eventjes een handje te helpen. Je kunt er zelf ook veel plezier van hebben, want het is hartstikke gezellig om allemaal vogeltjes in je tuin te hebben. Met een klein vogelhuisje en een beetje kippenvoer kom je al een heel eind. Er zijn ook hele vogel pakketten en huisjes die je zelf in elkaar kunt zetten als je iets meer wilt doen dan een basic huisje.

Een vogelhuisje staat erg leuk in je tuin. Als je al een vogelhuisje hebt voor in de zomer, kun je daar ook gewoon eten in leggen. De vogeltjes vliegen dan wel naar binnen. Bij elke tuinwinkel en dierenwinkel kun je vetballen kopen. Dat zijn ballen met voer en vet die je op kunt hangen zodat de vogels hier zelf hun voedsel uit kunnen halen.

Deze ballen kun je makkelijk in de boom hangen zodat de vogels verspreid in je tuin komen, maar je kunt ze ook voor het raam of in je vogelhuisje hangen. Het is trouwens erg leuk om het vogelhuisje vlak voor het raam te zetten. Zo kun je vanaf binnen goed bekijken wat er eigenlijk door je tuin heen vliegt.

vogel vogel2 vogel4 vogel5 vogel6

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider