Winter interieur

Winter interieur

In de zomer bestaat onze garderobe uit andere kledingstukken dan in de winter. Wanneer het wat kouder wordt bergen we de zomerjasjes en de zwierige jurkjes op en halen we de dikke truien en de warme sokken alvast van achter uit de kast. Ook de inrichting van de woon- en slaapkamer verschilt vaak per seizoen. Misschien heb je daar nooit over nagedacht, maar er is een grote kans dat ook jij dit (onbewust) doet.

Maar wat maakte de woon- of slaapkamer nou echt zo gezellig winters? Hieronder vind je een rijtje met een paar dingen die jou meteen dat knusse, winterse gevoel  bezorgen.

– Een lekker warm plaid. In de zomer slaap je misschien alleen onder een laken, en heb je het bloedheet als je binnen op de bank zit en moet je niet denken aan een deken. Maar als de temperatuur onder de 10 graden zakt is het toch wel fijn om een zacht plaid over jezelf heen te kunnen trekken. Een mooi zacht plaid staat leuk op de bank, maar ook erg leuk opgevouwen aan het voeteneinde van het bed!

– Geurkaarsen. Via hoe meer zintuigen je winterse prikkels naar binnen krijgt, des te beter. Een zacht plaid ziet je liggen op de bank en geeft je op die manier een winter gevoel, maar een heerlijke kaneel geurkaars zorg ook voor dit gevoel, maar dan via een ander zintuig.

– Pas de decoratie aan. Grote, felgekleurde bloemen zijn prachtig voor in de lente en de zomer, en af en toe een vrolijke bos kan ook in de koudere maanden geen kwaad. Maar om een echt winters gevoel te creëren kun je denken aan decoraties zoals dennenappels, sneeuwvlokjes (al is het nog een beetje vroeg) en takken.

winters

winters1

winters2

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider