Wereldbol maken

Wereldbol maken

Slechts 3 eenvoudige stappen is alles wat nodig is om een oude wereldbol om te zetten in deze leuke interactieve accessoire. Op krijtbord verf kan je notities schrijven, tekeningen maken, of zelf het plannen van je volgende grote avontuur met deze leuke aardbol!

wb1 wb2Wat heb je hiervoor nodig? Een wereldbol, krijtverf, een grote kwast, gouden verf en een krijtje.

Begin het met schoonmaken van de wereldbol, hou hem ook van de standaard af zodat je er aan alle kanten bij kan. Maak de wereldbol schoon met een nat doekje en maak het daarna weer droog met een handdoek. Zorg er echt voor dat ‘ie schoon is anders dan pakt de verf niet goed.

wb3Wat je hierna moet doen is de standaard beginnen met verven. Er is hier gekozen voor een mooie gouden kleur zodat het zwart dalijk echt opvalt. Als je het verft moet je waarschijnlijk twee lagen verven en als je het doet met een spraypaint één laag. Zorg er ook voor dat je de dopjes verft.

wb4Daarna kan je beginnen met het verven van de wereldbol. Om een goede dekking te krijgen moet je meerdere lagen aanbrengen op de wereldbol. Als het goed is zit er een opening onder aan de bol waardoor die kan blijven staan op een tafel. Als je hiermee klaar bent kan je de bol laten drogen. Laat dit zeker wel een paar uur staan en zorg dat ‘ie helemaal droog is.

wb5Als je daarna een kijkje gaat nemen bij de wereldbol zul je waarschijnlijk opmerken dat je nog wat dingen door de verf heen kunt zien. Maar dat maakt helemaal niet uit. Schrijf er iets leuks op met krijt en voilà.

wb7 wb6

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider