Welke kleur op de muur

Welke kleur op de muur

Eigenlijk zijn witte muren soms best saai. Je kunt ook gewoon voor een prachtige kleur kiezen! Het hangt dan natuurlijk wel een beetje van je inrichting af. Het moet niet te overweldigend worden. Als je een basic inrichting hebt, of je muur goed kunt afstemmen met je interieur kan het prima. Kleur brengt namelijk leven in je huis en het brengt heel erg veel sfeer.

Het is wel handig om eerst een keuze te maken tussen warme kleuren en koele kleuren. Koele kleuren zijn groen, blauw, paars, grijs en de tinten die daar bij horen. Warme kleuren zijn geel, rood, oranje en de tinten die hier bij horen. Het is namelijk mooi om een combinatie te maken van koele kleuren en warme kleuren. Je zou bijvoorbeeld een gele muur kunnen nemen met lichtblauwe of grijze meubels. Op deze manier ontstaat er een mooi contrast.

Als je toch niet een enorm gekleurd vlak in je kamer wilt, dan kun je het ook anders aanpakken. Op de foto’s hier onder kun je zien dat je ook een deel van je muur een bepaalde kleur kunt maken. Als je dat dan als nog een beetje saai vindt, dan verf je gewoon de accessoires mee. Je krijgt op deze manier wel de sfeer en het levendige effect van de kleuren maar je houdt het ook nog een klein beetje rustig. De kleuren die nu heel erg populair zijn, zijn groen en blauw in combinatie met grijs en bruin.

Welke kleur op de muur

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider