Welke kleur in de woonkamer?

Welke kleur in de woonkamer?

Welke kleur in de woonkamer? Bereik het gewenste effect

Schilderen is meer dan simpelweg een kleurtje geven aan bepaald oppervlak. Wanneer er goed over nagedacht wordt kan het echt de sfeer creëren die jij in je huis wilt.

Een goede schilder heeft vaak het inzicht om u te adviseren in de kleurenkeuze die aansluiten bij u wensen. Het verschil in prijzen voor schilderwerk als u het zelf doet of als u het een schilder laat doen valt eigenlijk ook wel mee als u goed de prijzen bekijkt. Het kan daarom raadzaam zijn om sowieso een schilder in te schakelen.

Om u toch een zetje in de goede richting te geven leggen we hieronder uit hoe u bepaalde ruimtes kunt schilderen om een bepaald resultaat te halen. En wellicht beslist u om het helemaal zelf te doen.

Ruimte groter laten lijkens

Om een woonkamer groter te laten lijken kunt u het best gebruik maken van lichte kleuren. Wanneer u het plafond dezelfde kleur schildert als de wanden krijg je nog een ruimere indruk van de ruimte, een iets lichtere tint op het plafond geeft nog een ruimere indruk van de kamer.

Daarnaast kunt u ook nog kiezen voor kleuraccenten die horizontaal worden opgebracht, dit geeft de ruimte meer diepte. Dit resulteert direct in een groter lijkende woonkamer.

Wat te doen met witte woonkamer

Wit is veruit de meest populair kleur die gebruikt wordt in woonkamers. Dit is ook niet zo gek, het ziet er modern uit, de ruimte oogt supergroot en iedereen vindt het eigenlijk mooi.

Het grote nadeel met witte ruimtes is echter dat het snel onpersoonlijk wordt. Dit kan opgelost worden op verschillende manieren. Dit is op te lossen met opvallende meubels, accessoires en kunst aan de muur. Ook kan je er voor kiezen om de schilder een aantal patronen op de wand te laten schilderen op verschillende plekken op de wand.

Rustgevende woonkamer

Wat veel mensen ook mooi vinden is een rustgevende woonkamer. Als je de juiste kleur of kleuren op de muur schildert kan dat gemakkelijk bereikt worden. De tinten die je nodig hebt zijn de zogenoemde aardetinten, denk aan terracotta, zandachtige kleuren, antraciet of andere warme grijstinten enzovoort.

Wat extra rust in de kamer kan brengen is het gebruik van natuurlijke materialen, denk bijvoorbeeld aan een donkere tegel op de vloer of aan de wand. Of bijvoorbeeld een mooie houten vloer.

Een zomerse of Ibiza sfeer in de woonkamer

Als u dit wilt zal u snel aan de gang gaan met pastelkleuren. Denk aan zandachtige kleuren, limoengroen, turquoise. Deze kleur geven net zoals eerder beschreven een rustgevend effect, maar omdat er toch wat meer tinten terugkomen geeft het een echt Ibiza of zomer gevoel.

Zeker als u als interieur kiest voor sterk contrasterende kleuren komt het zomergevoel heerlijk terug in uw woonkamer. Gebruik bijvoorbeeld wit linnen en gekleurde kussentjes voor de Ibiza sfeer. Het schilderen van gekleurde patronen werkt ook mee aan het ibiza gevoel.

Vind de juiste schilder

Zoals eerder gezegd kan een ervaren goede schilder u ook helpen met de juiste adviezen te geven. Vraag daarom aan een geschikte schilder om referenties en vergeet niet de prijs te vergelijken van de offerte met de offerte van andere schilders.

ibiza interieur schilder

 

witte muur schilder

prijs voor schilderwerk

schilder zoeken

afbeeldingen: pinterest

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door