Warme kleuren in woonkamer

Warme kleuren in woonkamer

Trends komen en gaan. Het ene moment is een strak en minimalistisch interieur populair, het volgende moment is juist een landelijk of bohemien interieur helemaal je van het. Maar iets waar we nooit genoeg van krijgen en wat al jarenlang enorm populair en geliefd is, is het warme interieur. Een woonkamer moet vaak een gezellige familieplek zijn, en warme kleuren zorgen voor een vriendelijke en open uitstraling. Maar wat zijn nou precies warme kleuren en wat doen ze voor het interieur?

Er is een onderscheid tussen warme en koele kleuren. Voorbeelden van koele kleuren zijn bijvoorbeeld blauw, wit en lichtgroen. Bij warme tinten moet je meer aan kleuren als bruin, rood, oranje, roodbruin denken. Deze warme tinten kun je goed in de woonkamer verweken door bijvoorbeeld een muur in een warme tint te verven. Pas wel op met donkere tinten op de muur, deze laten een kamer snel kleiner lijken. Als je een kleien kamer hebt maar wel graag een donkere tint in de woonkamer wil kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld een donkerbruin bankstel in plaats van een donkerbruine muur.

Je geeft de woonkamer ook nog een extra warme uitstraling door gebruik te maken van verschillende zachte texturen zoals bont, wol, fleece en katoen.

 

Warme kleuren in woonkamer

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider