Wandplank maken

Wandplank maken

Tegenwoordig is er veel hout te zien in het interieur. En vooral planken van hout. Het is natuurlijk ook erg leuk als je het zelf kan maken. Je kan zo zelf beslissen hoe groot ze worden, de hoogte en de of je ze in lagen ophangt. Bij deze DIY kan je zien hoe je zelf een dunne plank maakt voor tegen de muur. Deze DIY duurt, als het allemaal lukt, een uurtje.

DIY-picture-ledge-wood-materials

Het ligt eraan hoeveel je planken wilt gaan maken. Als je er twee wilt maken heb je dus in totaal zes planken nodig. Eén voor de onderkant en twee voor de voor- en achterkant. Deze zijn niet afgewerkt. Als er nog splinters zijn moet je deze wegschuren.

project-how-to-stain-wood-picture-wood

Voor deze planken is er gekozen voor een donkere walnoot lak. Het is net licht genoeg zodat je het patroon van het hout er nog wel doorheen kan zien. Zorg dat je snel heen en weer gaat anders krijg je ophopingen. Eén laag zou genoeg moeten zijn.

dark-wood-stain-picture-ledge drill-hole-picture-ledge-diy1

Na het drogen van de lak is het tijd om ze aan elkaar te boren. Zorg eerst dat je er een gat in boort, dat helpt later als de schroef erdoorheen moet. Je plaats twee planken als een L tegen elkaar aan. Als dit gedaan is kan je het laatste stuk hout ook vast maken aan de andere twee stukken. Ook dit doe je in een L vorm.

ledge-on-wall picture-ledge-side-l-shaped

Om de plank tegen de muur te krijgen zijn er alleen twee schroeven gebruikt. Dat zou stevig genoeg moeten zijn om dingen die erop komen te houden. Je kan nu je spulletjes erop plaatsen. Zorg er trouwens voor dat de plankt niet te ver van de muur afzit, zo kunnen mensen er aan blijven hangen.

dark-stain-picture-ledge-accessories picture-ledge-placement

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider