Wanddecoratie anno 2017: onze tips

Wanddecoratie anno 2017: onze tips

Een kale muur doet de woonkamer kil en sfeerloos aanvoelen, toch? En daarom is wanddecoratie enorm belangrijk om een ruimte meer sfeer te geven. Van hertenkoppen tot kunstwerken; de keuze in wanddecoratie is reuze. Wij hebben wat tips voor je verzameld voor hippe wanddecoratie.

Wandhangers en wanddoeken

Wat je tegenwoordig weer heel veel ziet, zijn “ouderwetse” wanddoeken als wanddecoratie met daarop een print van bijvoorbeeld dieren, planten, veren of landschappen. Eenvoudig maar sfeervol, én betaalbaar. Zeker als je voor wanddoeken of wandhangers kunt slagen bij bijvoorbeeld Kwantum.nl. Vaak kom je daar leuke dingen tegen voor je interieur.

“Temporary art” als wanddecoratie

Kunst aan de muur? Dat is een tijdloze wanddecoratie en zal nooit gaan vervelen. Wat nog minder verveelt? Tijdelijke kunst of schilderijen. Ben je je kleurrijke, drukke schilderijen na een paar maanden beu? Dan ruil je ze in voor een ander type kunst. Dit kan bij de plaatselijke kunstuitleen. Met kunstophangsystemen ook wel schilderij ophangsystemen genoemd van bijvoorbeeld Artiteq.com wissel je je kunst en schilderijen eenvoudig om. Zo kun je ieder halfjaar je interieur een boost geven zonder dat je ingewikkeld hoeft te doen over het ophangen van schilderijen. Met dit ophangsysteem van Artiteq is ophangen en wisselen een fluitje van een cent.

Retro boekenrekjes

Ook he-le-maal van nu: Tomado-rekjes. In de jaren ’70 en ’80 waren ze al helemaal in, maar anno 2017 zijn ze terug van weggeweest. En waar Tomado-rekjes eigenlijk voor boeken bedoeld zijn, kun je er natuurlijk ook gerust beeldjes, plantjes of kaarsjes op kwijt. Wissel om de paar maanden van accessoires en je Tomado-rekje blijft leuk!

Teksten op de wand zijn helemaal hip

Sinds enkele jaren zijn wandteksten helemaal hot. En de hype is nog lang niet voorbij. Wandteksten zijn er als muurstickers, maar je kunt ze natuurlijk ook als print of poster ophangen. Ook altijd leuk: koop wat wandgootjes of wandplankjes en zet daar verschillende lijsten op met teksten, afgewisseld met stoere afbeeldingen of foto’s.

wanddecoratie tips

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door