Vintage meubels

Vintage meubels

Vintage meubels zijn helemaal hot. Een eigen stijl in huis is de laatste tijd heel erg belangrijk. Je hoeft dus niet meer aan te komen met alleen maar de standaard Ikea meubelen. Echte dure desing meubels hoeven ook niet altijd, vintage is pas hip!

Als je toevallig naar Frankrijk gaat kun je daar goed gebruik van maken. Daar zijn in de zomer en in het najaar altijd Brocante marktjes. Daar kun je veel oude troep kopen maar ook echte leuke vintage meubels. Dat zijn oude meubels die nu weer helemaal trendy zijn. Een versleten leren bank kan echt nog wel een tijdje mee. Leer gaat met de tijd juist ‘leven’. Vintage stoelen zijn ook veel te vinden op Brocante markten of in tweedehands winkels. Het is leuk om deze oude meubels te plaatsten in moderne huiskamer of keuken zodat ze extra opvallen. Het contrast is dan groter.

Vintage meubels of accessoires kunnen heel erg duur zijn als ze bijvoorbeeld van een bepaald merk zijn. Als je geluk hebt kun je in kleine winkeltjes of op markten super gave items vinden die niet eens zo duur zijn. Sommige items zijn de zoektocht echt waard, en het is ook nog een heel erg leuk.

Oude koffers en oude spiegels worden de laatste tijd ook weer veel gebruikt. Het zijn hele leuke accessoires die vroeger echt veel gebruikt zijn. Nu is het gewoon leuk om alle koffers op te stapelen in een mooie houten kast kast. Oude houten kastjes zie je nu ook veel terug in de inrichtingen. Meestal zijn de nep oud, maar de echte vintage kastjes blijven toch het mooiste. Duik dus de tweedehands winkels in en begin je zoektocht naar vintage juweeltjes!

vintage-vloerkleden

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider