Verticale tuin binnen

Verticale tuin binnen

Verticale tuinen, je ziet het steeds vaker. In potjes aan de muur, in bakjes aan de muur. Je hebt veel verschillende soorten en varianten. Maar wat we nu tegenkwamen vonden we wel echt het allerleukst. Dit is ook een vorm van een verticale tuin; het is een verticale tuin binnen! Eigenlijk zijn het gewoon alleen maar planten, dus niks eetbaars en geen bloemen.

De voordelen van een verticale tuin binnen zijn dat het geluiddempend is, het is makkelijk om op deze manier groen te brengen in kleine ruimtes, het is isolerend en het is een mooie muur decoratie.

Wij zagen dit ontwerp voor het eerst in het restaurant Vapiano in Rotterdam. Zij hebben een hele mooie muur met planten en het leuke daarvan is dat ze er planten in hadden gedaan die je kon plukken voor je eten zoals basilicum. Maar dat hoeft natuurlijk niet overal zo te zijn. Normale planten zullen ook prachtig staan in een huis. Een verticale muur zou prachtig staan in een modern huis met een strak interieur. Laat dat je er trouwens niet van weerhouden om een verticale tuin te plaatsen als je niet zo’n interieur hebt. Planten kan je overigens met alles goed combineren.

Voor foto’s en inspiratie hebben we hieronder een rijtje van de prachtigste verticale tuinen. Is dit nog niet genoeg en wil je meer weten over verticaal tuinieren? Lees dan onze blog over een verticale tuin aanleggen buiten.

verticale tuin binnen verticale tuin binnen verticale tuin binnen verticale tuin binnen verticale tuin binnen verticale tuin buiten

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider