Veranda inrichting

Veranda inrichting

De veranda is een open verbinding tussen je huis en de straat. Het leven dat langskomt op straat krijgt een verlengde naar je huis toe.
Maar de veranda is ook duidelijk een deel van de woning en heeft aandacht nodig voor de inrichting.

Geen plastic

Als onderdeel van je woning is het je visitekaartje. Iedereen kan zien wat zich op je veranda afspeelt. Zet er dus niet zomaar een paar plastic stoeltjes neer maar zoek even verder. De veranda is een plek voor alle bewoners van je huis, en ook voor gasten. Een paar mooie, houten schommelstoelen doen het goed op de veranda. Er hoort echt een wat hogere tafel bij, niet omdat het mooi is maar uit praktische overwegingen. Op een kleiner eettafel kun je ook eens een maaltijd serveren.

En zelfs een picknick aan huis wordt mogelijk. Heb je een grill in de tuin staan, wat is er dan heerlijker de achtertuin tot mannengebied te verklaren, waar de heren het vlees kunnen verbranden, terwijl de dames op het terras, pardon, op de veranda genieten van het niet verbrande stukje, met salades en een lekker drankje.

De inrichting

Twee houten schommelstoelen, en een paar bijpassende houten stoelen voorzien de zitplaatsen.
Er hoort een langere tafel te staan aan de reling van de veranda. Die is erg belangrijk, ook hapjes en drankjes moeten geserveerd kunnen worden.

De ruimte die overblijft, en natuurlijk ook de wanden van het huis en de buitenkant van de reling moet je laten zien, die hangen vol planten, lampen en andere schone zaken.

veranda inrichten

zelf veranda bouwen

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider