Vensterbank decoratie ideeën

Vensterbank decoratie ideeën

Niet alleen de tuin en bloembakken bepalen de uitstraling van de buitenkant van het huis, ook de vensterbank draagt hier aan bij. Een beetje naar binnen kijken, we doen het bijna allemaal als we door een straat lopen. Uit nieuwsgierig even kijken wat de andere mensen op de vensterbank hebben staan. Ook wanneer mensen op bezoek komen valt vaak de vensterbank op als je een raam aan de voorkant van je huis hebt.

Maar de vensterbank decoreer je natuurlijk niet voor de nieuwsgierige voorbijgangers, die decoreer je voor jezelf! Eigenlijk is de vensterbank gewoon een extra ruimte waar je leuke decoratie op kwijt kan.

Plantjes
Kleine cactussen, bloemen of ander groen doet het altijd goed op de vensterbank. Op deze manier kan je een leuk klein sfeertuintje op de vensterbank maken. Zet de planten in leuke en opvallende potjes om de vensterbank extra gezellig te maken. Je kan kiezen voor een plant en voor de rest andere decoraties of je kiest voor meerdere planten in vrolijke kleuren. In 2015 zijn planten en groen in huis een trend, de vensterbank is een ideale plek om de trend terug te laten komen in je huis.

Boeken en tijdschriften
Mooie boeken en tijdschriften zijn niet alleen mooi op een bijzettafel maar staan ook goed op de vensterbank. Kies voor tijdschriften en boeken met inspirerende covers. Laat je kleuren van de cover terugkomen in de rest van de vensterbank decoratie zoals vaasjes en kaarsen.

Kaarsen
Het wordt weer sneller donker en dus kunnen de kaarsjes weer uit de kast worden gehaald! ook op de vensterbank doen deze sfeerlichtjes het goed. Kies voor leuke waxinelichthouders of elegante kandelaars. Pas wel op met de gordijnen als je kiest voor kaarsen op de vensterbank!

Vensterbank decoratie ideeën

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider