Tuin zithoek

Tuin zithoek

Een tuin met een zithoek is enorm gezellig en heel knus, warm en chique. Afhankelijk van de sfeer en de inrichting van de tuin, is het zo leuk om je zithoek daar op aan te passen.

Een zithoek in een tuin kan allerlei soorten afmetingen hebben. Er zijn ook verschillende modellen van de hoek. Je kan ze in een vierkant hebben, in een cirkel, rechthoek, op een verhoging. Bedenk het maar en het is er. Bekijk de grootte van je tuin en denk na over hoe jij jouw zithoek wilt hebben. Denk ook na over wat voor meubels je wilt hebben in je zithoek. Banken, stoelen, hangmat, tafels, krukjes, kleden, etc.

Wat het mooiste staat in een ronde zithoek is een bankstel dat ook rond loopt. Zo benut je de ruimte ook optimaal en dat is vaak het punt in ronde ruimtes. Probeer zoveel mogelijk alles qua model rond te houden. Zo past het ook aan de zijkant. Voor een vierkante zithoek is het juist mooi als je echt die hoek erin hebt. Kies voor strakke banken en stoelen met een hoek erin. Ook hier is het belangrijk dat je de ruimte optimaal benuttigd. Kijk wat past en hou er rekening mee dat je ruimte ook niet te vol moet worden. Anders creëert het geen rust en daar is wel voor bedoelt. Voor een rechthoekige ruimte kan het beste kiezen voor een langwerpig bankstel. Het liefst zonder hoeken. Als je in zo’n ruimte een hoek plaatst, maak je een soort scheiding. Ook leuk, maar kijk of dat handig is en of dat mooi staat. Dit kan wel een ideaal plekje zijn voor kinderen om te spelen.

Zodra de grote meubels staan, kan je gaan decoreren en kan je beginnen met het aankleden. Denk aan kussens, kaarsen, dekentjes, bloemen, kleden, etc.

Tuin zithoek

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider