Tips woonkamer inrichten

De woonkamer is de centrale ruimte in het huis waar we gasten ontvangen, lekker ontspannen na een werkdag, avond eten en misschien zelf af en toe wel even werken. het is dan ook belangrijk dan de woonkamer een logische en praktische inrichting heeft.

Welke activiteiten?
Voor je meubels en kleuren uit gaat kiezen moet je eerst bedenken waar je de woonkamer voor gaat gebruiken en aan welke eisen hij moet voldoen. Hieronder staat een voorbeeld:

Actititeiten: Lezen, tv kijken, familie en vrienden ontvangen, gamen voor de kinderen, eten, ontspannen, spelen.
Eisen: Een rustige hoek met licht om te lezen, een bank met zicht op de tv, genoeg zitruimte voor als er familie en vrienden over de vloer komen, een eettafel met juist wel of juist geen zicht op de tv, zachte, comfortabele meubels om te ontspannen en genoeg ruimte voor de kinderen om te spelen.

Inrichten
Het is handig om een plattegrond te tekenen van de woonkamer op schaal met hierin ook de ramen en deuren. Wanneer je meubels uit gaat kiezen kun je zo al een beetje een idee krijgen van hoeveel ruimte wat waar inneemt en wat de beste positie is voor bepaalde meubels. Zo kom je niet voor verassingen te staan als je een eigenlijk te grote bank in de zithoek wil zetten.

Bekijk hieronder wat idee├źn voor de inrichting van een woonkamer:
living living1 living2 living3

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider