Tips studeerkamer

Tips studeerkamer

Als je een studeerkamer opnieuw gaat inrichten, dan is het natuurlijk belangrijk dat je er daarna ook rustig kunt studeren of werken. Omdat voor elkaar te krijgen moet je bij het inrichten rekening houden met een paar punten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je de studeerkamer niet te vol maakt met allemaal accessoires, veel kleuren en overbodige meubels. Het kan er natuurlijk wel gezellig zijn, maar er moet niet te veel afleiding gecreƫerd worden.

Een ruim en overzichtelijk bureau is ook een belangrijk punt. Je moet al je spullen goed kwijt kunnen en de ruimte hebben voor al je werk. Deze ruimte is niet alleen nodig om spullen neer te leggen, maar als het te vol is kun je je ook minder goed concentreren.

Licht is de derde belangrijke factor in een studeerkamer. Vooral natuurlijk licht is erg belangrijk. Je kunt je bureau of werktafel dus het beste vlak bij een raam zetten. Als het donker wordt kun je werken met geel licht in plaats van wit licht. Dat licht is beter voor je ogen en je kunt je er beter bij concentreren. Geel licht staat ook gezelliger.

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je je fijn voelt in deze ruimte. Hang dus mooie schilderijen aan de muur of koop een mooie kamerplant. Planten passen ook erg goed bij een studeerkamer.

studeerkamer

studeerkamer2

studeerkamer3

studeerkamer4

studeerkamer5

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door