Thuis bioscoop maken

Wie wilt het nou niet, een bioscoop in je eigen huis of kamer. Het klinkt misschien erg ingewikkeld om het zelf te maken. Maar in 1o stappen heb je ‘m al aan je muur. Door het zelf te maken kan je iets meer geld besteden aan een projector en geluid systeem (als je die dan nog niet had).

1. Denk eerst aan de grote van het scherm. De breedte van je projector, hoever jij ervandaan zit etc. Zorg ervoor dat het beeld van de projector niet precies de grootte is van het doek, laat aan alle kanten ongeveer 10 cm over.

2. Zorg voor materialen voor de omlijsting. Hout is het beste materiaal, zorg ervoor dat het goed glad en vierkant is. Het moet stevig genoeg zijn om het materiaal te dragen voor het scherm.

3. Je kan ervoor kiezen om het houtframe vast te maken aan een stalen frame. Zorg dat het hout aan de buitenkant blijft. Plaats een lat horizontaal door het midden om het stevig te maken. Het is dan gemakkelijk om later je scherm eraan vast te maken.

4. Plaats nu op het frame een harde achterkant. Je kan gebruik maken van een houtvezelplaat, het hoeft niet erg dik te zijn.

5. Plaats daarover een quilt voering om het glad te houden en een goed wit scherm te krijgen. Met textiellijm blijft dit goed plakken.

6. Gebruik een oud laken voor het uiteindelijke witte scherm. Strijk het een paar keer en maak het dan vast aan het hout met een groot nietmachine. Let goed op bij de hoeken, daar moet het goed strak zijn.

7. Doe een verf test. Op de muur, waar het scherm komt verf je het drie ‘verschillende’ kleuren wit. Zo kan je goed zien welke het beste is voor het scherm. Test het ook met het licht aan en uit. De kleur die het beste uitkomt gebruik je ook voor op het laken. Zorg dat er geen klodders overblijven.

8. Om het scherm vervolgens op te hangen gebruik je twee latten die precies passen tussen het horizontale deel van het frame. Plaats er twee op elkaar, de ene wat hoger bovenop de andere.

En dat was alles. Je hebt nu je eigen thuisbioscoop gecreƫerd. Kijk voor tips en trucs op de website van Intstructables.

F0QU1MOFUNOXLMR.MEDIUM F072Q4PFPIOLR3Z.MEDIUM F91FF04FPIOLR6A.MEDIUM FEBCXAEFPIOLR0P.MEDIUM FTSYZLWFPIOLR4S.MEDIUM FWDQQ62FPIOLR5X.MEDIUM

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider