Subsidie voor kozijnen

Subsidie voor kozijnen

Klinkt dat onaannemelijk? Niets is minder waar: sinds 15 september 2016 kun je als huiseigenaar subsidie ontvangen van de overheid als je energiebesparende maatregelen neemt voor de woning. Deze subsidie geldt voor het plaatsen van HR++ beglazing, Triple beglazing, kozijnen inclusief triple beglazing en voordeuren. Om met deze isolerende maatregelen voor een subsidie in aanmerking te komen zijn uiteraard een aantal voorwaarden verbonden. Je moet zelf eigenaar van de woning zijn en er zelf te wonen. Je isoleert een minimum aantal vierkante meter en je gaat voor de minimum isolatiewaarde.

Energiebesparende maatregelen

Ben je van plan om je huis op te knappen en te investeren in nieuwe kozijnen? Belangrijk aspect is om dan energiebesparende maatregelen te nemen. Juist in deze tijden van bezuinigingen is het belangrijk om te weten dat er wel subsidies zijn die isolerende maatregelen vergoed. Wij zetten de verschillende subsidies voor jou op een rijtje.

Subsidie voor isolerend glas

In het verleden kon men rekenen op financiële tegemoetkomingen als je nieuwe kunststof kozijnen wilde installeren in je eigen huis. Niet alleen verfraaide je op deze manier het aangezicht van  je huis, de waarde steeg bovendien indien je isolerend materiaal gebruikte. Die directe subsidies zijn inmiddels verdwenen maar de kostprijs van een paar nieuwe kozijnen is wel dusdanig verlaagd zodat de aanschafwaarde minder groot is. Gelukkig is er nog wel een subsidie beschikbaar voor het verduurzamen van je huis en dat is in de vorm van dubbel glas. Het scheelt per gemeente waarin je woonachtig bent en de voorwaarden die zij stellen om een financiële tegemoetkoming te geven. Uiteraard afhankelijk van het type woning, zitten er minimale eisen aan de energiebesparende maatregelen. Je moet minimaal twee energiebesparende maatregelen nemen om in aanmerking te komen voor een subsidie. Je kunt kiezen voor dak- en/ of vloerisolatie – een maatregel voor de thermische (buiten) schil van de woning.

Je kunt kiezen uit:

  • Spouwmuurisolatie
  • Gevelisolatie
  • Dakisolatie
  • Vloerisolatie of bodemisolatie (geldt als 1 maatregel)
  • Hoogrendementsglas

Isolatie combinatie

Het vervangen van kozijnen is al eens tap in de goede richting. Meestal ga je daar pas aan denken als er schade of houtrot te bekennen is of als je isolerend glas wilt. De combinatie met nieuwe (onderhoudsvrije) kozijnen en isolerend dubbel glas is een top combinatie, zeker als je er subsidie voor krijgt. De overheid stimuleert duurzaam en groen wonen, wie weet komt jouw verbouwing wel in aanmerking. Lees ook: subsidie isolatie.

Als je subsidie wilt voor energiebesparing, doe dan de check bij Energie Subsidie Wijzer, die vertelt je alles wat je moet weten en of  je in aanmerking komt.

Lees ook: houten kozijnen en aluminium kozijnen.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door