Strakke tuinen voorbeelden

Strakke tuinen voorbeelden

Strakke tuinen voorbeelden zijn tuinen die vooral gewild zijn omdat er over het algemeen weinig onderhoud bij nodig is. Tegenwoordig wil men niet in de tuin werken maar van een tuin genieten. Dat kan vooral wanneer men een strakke tuin laat ontwerpen die weinig onderhoud vergt.

Hoe strakke tuinen gemaakt kunnen worden

Wanneer je een tuin laat aanleggen door een ontwerp van een tuinarchitect zal je eerst een gesprek met hem moeten hebben. Je zal eerst al uw wensen kenbaar moeten kunnen maken voordat hij/zij aan het ontwerp gaat begint. De architect zal bijvoorbeeld aan je vragen wat jouw stijl is en welke stijl je in de tuin zou willen verwerken. Natuurlijk is dat ook afhankelijk van de grootte van de tuin en de leefsituatie. Hij/zij zal je ook moeten wijzen op de werkzaamheden die een tuin biedt. Moet er een overkapping komen in de tuin met bijvoorbeeld een goede zithoek met eventueel een barbecue. Het zijn allemaal punten die meegenomen moeten worden in het ontwerp van de tuin. Ook de omgeving speelt een rol. Staat en al een afscheiding met de buren en moet deze vervangen worden enzovoort. Wanneer je al jouw wensen kenbaar heeft gemaakt zal de architect aan het werk kunnen gaan.

Ontwerp van je strakke tuin

Een strakke tuin waarbij het de opzet is om weinig onderhoud te hebben heeft vaak veel tegels waarbij men meestal aan zijkanten rechthoekige verhoogde borders maakt. In deze borders kunnen overzichtelijk planten worden opgenomen die ook weinig onderhoud nodig hebben. Dit alles is precies het tegenovergestelde van een weelderige tuin zoals bijvoorbeeld een Engelse tuin er uit ziet. Hierin staan veel bloemen die dicht tegen elkaar aan groeien. Van een dergelijke tuin moet je veel verstand hebben van de bloemen die er in verwerkt zijn. Daarbij moet je ook veel tijd hebben. Omdat de mensen van tegenwoordig niet veel meer tijd hebben voor de tuin, maar vooral bezig zijn met hun werk, moet de tuin “onderhoudsvrij” zijn.

Strakke tuinen voorbeelden

Wanneer de architect langskomt met het voorlopige ontwerp is het tijd om alles goed door te spreken. Er kunnen voordat de architect de officiële tekening maakt nog veranderingen worden aangebracht. Indien de tekening is goedgekeurd kan de tuinman aan de tuin beginnen. Hij zal precies datgene uitvoeren wat de architect in gedachten had. De inrichting van het huis zal vooral bij moderne woningen worden doorgetrokken naar de tuin. Je zal zeker achteraf geen spijt hebben dat je een dergelijke tuin heeft laten aanleggen. je moet vooraf wel een goede offerte laten maken omdat het aanleggen van dergelijke tuin niet goedkoop zal zijn.

moderne tuinen voorbeelden

tuinideeen voorbeelden

tuinen voorbeelden

tuinaanleg voorbeelden kleine tuin

Tuin voorbeelden

Strakke tuinen voorbeelden

strakke moderne tuinen voorbeelden

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door