Stijl interieur

Stijl interieur

Er bestaan wereldwijd enorm veel verschillende interieurstijlen, in elk land is weer een andere stijl enorm populair. Wij gaan het vandaag hebben over vijf interieurstijlen die erg bekend zijn in Nederland en die je bij veel mensen in huis terug ziet. Welke van de onderstaande stijlen spreekt jou het meest aan?

Klassiek of traditioneel interieur
Het klassieke interieur wordt door sommigen als ouderwets bestempeld door de traditionele elementen die dit interieur bevat. Een belangrijk element in dit interieur is een open haard en de rozetten op het plafond. De stijl is heel erg sierlijk, elegant en geliefd en decoratie is erg belangrijk.

stijl1

 
Modern interieur
Het moderne interieur is het tegenovergestelde van het klassieke en traditionele interieur. Geen zachte en ronde vormen voor deze stijl, maar juiste rechte en strakke vormen. De stijl is een minimalistische stijl, zowel op het gebied van kleur als op het gebied van decoraties.

stijl2

 
Landelijk interieur
Het landelijke interieur is een van de meest populaire interieurstijlen van dit moment. De stijl gaat uit van natuurlijke materialen en maakt ook gebruik van natuurlijke kleuren in het interieur.

stijl3

 
Scandinavisch interieur
Het Scandinavische interieur valt onder de minimalistische interieurs. In deze interieurstijl wordt veel gebruik gemaakt van lichte kleuren om de ruimtes zo groot en licht mogelijk te maken. Ook hier is hout een heel belangrijk element. Grafische patronen en vormen zie je veel terug in de Scandinavische stijl.

stijl4

 
Industrieel interieur
Het industriële interieur in geïnspireerd op leegstaande fabrieken en schoolgebouwen en probeert deze stijl in woonkamer te bereiken. De industriële stijl is een hele stoere stijl en ook hier komen ruwe (natuurlijke) materialen zoals steen, beton en metaal.

stijl5

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider

Er zijn 2 reacties op dit blog