Soorten badkuipen

Soorten badkuipen

Wat is er meer ontspannen dan lekker badderen, een tijdschriftje erbij, en je daarna weer helemaal fris en opgeladen voelen? Hotels weten dat, je betaalt een stuk meer voor een hotelkamer mét bad. Dus waarom zou je dat niet gewoon in je eigen huis realiseren?

Bad op pootjes

Het meest beroemde bad is natuurlijk het bad op pootjes. Als je een vintage exemplaar vindt, kan je die toch bijna niet laten staan? Het heeft iets nostalgisch. Het bad op pootjes staat symbool voor de tijd zonder de druk van social media en de 24/7-maatschappij. Als je een béétje ruime badkamer hebt, past een bad op pootjes al snel. Het bad is zo populair dat je ook bij de IKEA of de Praxis een bad op pootjes kunt bestellen. Vaak zijn de pootjes in een andere kleur of met chique vormen zodat ze extra opvallen. Baden op pootjes zijn in veel kleuren te krijgen. Bij sommige baden zie je dat de buitenkant van het bad een andere kleur heeft dan de binnenkant. Een mooie kraan en douchekop is bij een bad op pootjes een must omdat deze erg opvalt. Normaal valt de kraan en de douchekop een beetje weg tegen de muur, maar bij een bad op pootjes zijn ze op de rand van het bad bevestigd en vallen ze erg op. Het is een mooi effect als de kraan dezelfde kleur heeft als de pootjes.

Hoekbad

Zelfs in een kleine badkamer is vaak een bad te plaatsen, om ruimte te besparen wordt er dan vaak voor een hoekbad gekozen. Een hoekbad neemt ongeveer evenveel ruimte in als een flinke wasmand die je in de hoek zet, en waar heb je nu meer plezier van? Mocht je de wasmand echt niet ergens anders kwijt kunnen, vaak kan je de wasmand ook in de hoogte monteren of bovenop de wasmachine. Als je een grotere hoek kunt missen, kun je ook een twee-persoonshoekbad installeren. Er zijn dan aan beide zeiden twee zitjes zodat geen van beiden last heeft van de afvoerdop of de kraan en dergelijke. Een hoekbad met twee zitje aan één zijde kan ook, de een heeft dan wel iets meer ruimte dan de ander.

Speciaal bad

Ben je echt een fan van badderen? Kies dan voor een speciaal bad! Er zijn genoeg originele ideeën te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwd bad? Hoe cool is dat? Of een badkamerproof fotobehang naast of voor het bad. Zo kun je heerlijk wegdromen met uitzicht op Manhattan, het bos of de zee.  Aan elk bad kun je ook speciale ingebouwde functies toevoegen. Zoals lichtjes onder water, een bubbelbad, massage of waterstralen. Niet ingebouwde functies zijn drijfkaarsjes voor in bad, rozenblaadjes en badolie (check wel even of je bad daar tegen kan). Een bijzondere vormgeving kan je bad ook een designlook geven. Bijvoorbeeld een ‘gewoon’ recht bad waarbij de zijwanden van glas zijn. Een houten of bamboe bad, en als je écht een grote badkamer hebt: Bouw een podium met een trappetje en laat het bad inbouwen in het podium. Een bad in de vorm van een ouderwetse ton, in de vorm van een hartje (dan kunnen rozenblaadjes niet ontbreken) of een bad van natuursteen.

En dan nog de laatste, misschien wel de mooiste 🙂

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door