Slaapkamer op zolder

Slaapkamer op zolder

Een slaapkamer op de zolder is natuurlijk ideaal. Het is natuurlijk lekker groot en ruim, waar het vaak om gaat. Alleen is er niet zo heel veel licht, tenzij er een dakkapel wordt geplaatst.

Hoe kan je nou het beste een slaapkamer maken van een zolder?

Let op hoe de ruimte is ingedeeld. Waar komt het meeste licht en waar is het het donkerst. Denk ook aan waar de deur is, waar de ramen zijn en hoe het plafond loopt. Waar het het donkerst is, daar zou je je bed kunnen plaatsen. Bij het licht kan je juist de dingen plaatsen jij het licht nodig hebt: een bureau of je make-up tafel. Iets waar het licht voor nodig hebt, kan je bij het raam zetten.

Om extra ruimte te creëren kan je schuifdozen gebruiken en onder de schuine wand schuifdeuren plaatsen, zodat je daarachter losse spullen kan bewaren. Denk ook aan een plankje boven je bed voor wat extra spullen die je vlakbij je wilt hebben. Meer licht kan je creëren door dakramen. Voor het effect dat de kamer groter lijkt, kan je een lichte vloer nemen. Denk aan laminaat. Eenvoudig zelf te leggen en de lichte kleur geeft dus een groter effect.

Aan de wanden kan je spiegels en fotolijsten hangen om het gezelliger te maken. Je moet het vooral je eigen maken. het handigst is als je de muren verft, niet behangt. Als je ooit weggaat van zolder, dan kan er nog makkelijk iets anders van gemaakt worden. Met behang gaat dit wat lastiger.

Bekijk goed wat jij wilt, wat mogelijk is en wat jij mooi vindt. Het wordt jouw slaapkamer, jouw plek.

kinderkamer-op-zolder

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider