Slaapkamer kleurencombinaties

Slaapkamer kleurencombinaties

Bepalen welke kleur je de slaapkamer schildert blijft lastig. Het maken van mooie slaapkamer kleurencombinaties blijft zelfs voor de beste stylist een uitdaging. Het moet een kleur zijn waar je niet snel op uit gekeken bent, een kleur die rustgevend is en de kleur moet ook nog een beetje te combineren zijn. Omdat er zo veel verschillende kleuren en kleurcombinaties zijn hebben wij een paar kleur paletten uitgezocht die goed in de slaapkamer passen.

De paletten komen van de website  Design Seeds, de website is opgedeeld in verschillende categorieën zoals Flora, Minerals en Global. Zijn de onderstaande kleuren paletten net niet jouw ding, bekijk de website dan even voor nog veel meer inspiratie.

 

Agate tones
Dit palette bevat hele warme tinten en brengt daardoor gezelligheid in de slaapkamer. Kies een van de lichtere kleuren voor op de muur, de donkerrode kleur laat de ruimte namelijk kleiner lijken.

 

 

Color tapped|
De kleurencombinatie blauw met grijs is enorm populair. Mooi is om een muur in de slaapkamer grijs te verven en in de rest van de kamer de blauwe kleurtonen terug laten komen.

 

Feathered Tones
Dit palette bevat natuurtinten, bijna alle kleuren die naast elkaar voorkomen in de natuur zijn goed te combineren, zo ook deze grijze en bruine kleuren.

 

Global Tones
Geel is een vrolijke en opvallende kleur. Dit palette combineert geel met een grijze en een bruine tint, dit sorgt ervoor dat de kleur wat meer ingetogen overkomt.

 

Greek tones
Vaak wordt er gezegd dat groen geen goede keuze is voor de slaapkamer. Een lichte groene kleur gecombineerd met grijs staat echter verrassend mooi in de slaapkamer!

 

Mineral tintes
Dit palette is een combinatie van warme en koelere kleuren en daardoor erg geschikt voor de slaapkamer. De lichte blauw is rustgevend in combinatie met de gele en de grijze tinten.

 

Nature tones
Paarse lavendelkleuren zijn prachtig in combinatie met grijs. Gebruik de grijze kleur voor op de muur en laat de verschillende tinten paars terugkomen in de decoratie van de slaapkamer.

 

Sleepy tones
Dit palette bevat natuurkleuren en is een hele ontspannende en warme combinatie waardoor hij ideaal is voor de slaapkamer.

slaapkamer modern

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door