Schilderijen in huis combineren

Schilderijen in huis combineren

Als je schilderijen in je huis hangt, is het soms best moeilijk om daar een eenheid in te houden. Misschien heb je in de gang wel een hele andere stijl hangen dan in de woonkamer en dat kan soms heel erg opvallen. Het is natuurlijk het mooiste al je een mooie combinatie van schilderijen kunt maken, maar wel op een originele manier. Het is zonde als het saai wordt, dat is niet de bedoeling van kunst.

Je kunt een eenheid krijgen door rekening te houden met de lijsten van de schilderijen. Dat scheelt al heel erg veel. Als de lijsten allemaal een beetje het zelfde zijn, de zelfde vorm, dikte en kleur, dan zie je dat heel erg snel als eenheid. Het is ook mooi als je rekening houdt met de kleuren van de schilderijen. Je kunt bijvoorbeeld veel koele kleuren gebruiken met zwart en wit, of juist warme kleuren. De schilderijen passen dan namelijk ook veel sneller bij elkaar.

Op de afbeeldingen hier onder kun je combinaties van schilderijen zien die makkelijk met elkaar te combineren zijn. Op de eerste afbeelding lijken de lijsten erg op elkaar en de kleuren zijn ook bijna het zelfde. Dat ziet er dus snel uit als een eenheid.

schilderij schilderij2 schilderij3 OLYMPUS DIGITAL CAMERA schilderij5 schilderij6

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider