Salontafel inspiratie

Salontafel inspiratie

Een salontafel heeft veel verschillende functies. Het moet sterk genoeg zijn om magazines, boeken, drinken en eten te kunnen houden en zelfs spelletjes op een ‘game-night’. Je wilt er misschien je voeten op leggen of de kinderen willen het gebruiken om te kunnen tekenen (niet op de tafel natuurlijk). Plus het staat meestal in het midden van je woonkamer en hij valt ook erg op, je moet dus zeker weten dat het wel een goede salontafel is.

Voordat je een salontafel koopt kan je met tape op de grond aangeven waar die zou komen. Zo kan je gemakkelijk zien of ‘ie niet te groot of te klein is. Salontafels moeten ongeveer de zelfde hoogte hebben als de meubels eromheen. Als je wilt dat de salontafel niet erg opvalt is het handig om er een te kopen met een glasplaat en die in dezelfde kleur is als de meubels of de rest van het huis.

Met felle kleuren als salontafel trek je de aandacht naar de banken toe. Zo nodig je gasten sneller uit om daar te komen zitten. Het is mogelijk om de felle kleur wat te verzachten met bijvoorbeeld witte accessoires erbovenop.

Zorg ervoor dat de salontafel vanaf elke hoek van de bank niet te ver weg is. Zo kan iedereen makkelijk zijn drinken of iets dergelijks neer zetten.

salontafel-inspiratie

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider