Ruimte groter laten lijken

Ruimte groter laten lijken

Niet iedereen beschikt over een landhuis met zes logeerkamers met eigen badkamer, een walk-in-closet en een groot binnenzwembad met sauna. Dat is ook helemaal niet nodig. Een klein huis is hartstikke gezellig en knus, en met de juiste inrichting kan je de kamer ook nog eens iets groter laten lijken.

1. Kleur Kleuren doen veel voor een kamer. Donkere kleuren zijn erg mooi, maar ze laten de ruimte wel kleiner lijken en dat willen we nou precies niet. Kies daarom voor lichte natuurtinten en pastels, deze maken je kamer optisch groter! Kies meubels en accessoires in dezelfde kleurtint as de muur, dit helpt ook om de kamer groter te laten lijken.

2. Licht Een lichte kamer oogt groter dan een kamer met allemaal donkere hoekjes en weinig zonlicht. Zorg daarom dat de ruimte voor je raam open is, als een kast het licht blokkeert oogt de kamer kleiner. Kies er daarom voor om de grotere meubels niet in voor het raam te zetten. Als je geen groot raam hebt kun je ook gebruik maken van spotjes en staande lampen die het licht op het plafon weerspiegelen.

3. Spiegels Het lijkt misschien raar, maar een grote spiegel in je kamer laat het groter lijken! De spiegel weerspiegelt je kamer waardoor het lijkt alsof er nog een extra stuk kamer is.

Welke tip lijkt jou het handigst voor het groter laten lijken van een kamer?

Ruimte groter laten lijken

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider