Rode accenten

Rode accenten

Zeker elke kleur heeft een opvallende kleurentint die altijd veel aandacht trekt. Zelfs blauw en groen, die meestal voor rust staan kunnen soms heel opvallend zijn en worden gebruikt. Toch is er een kleur die altijd de aandacht trekt in welke tint dan ook en dat is natuurlijk rood. Het nadeel van deze kleur is dat het een ruimte snel een chaotische look kan geven. Daarom moet je rood altijd beetje bij beetje opbouwen.

Het voordeel van rood is natuurlijk wel dat je snel een kamer op kan frissen. Rood kan erg mooi staan in een basische woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan een zwart-witte woonkamer met rode tinten. Het mooie is om het zo min mogelijk te gebruiken, maar wel genoeg dat het opvalt. Rood staat erg mooi met een modern interieur, waar veel wit en zwart wordt gebruikt. Maar het kan ook prachtig staan in een wat traditioneler huis met veel donkere bruine tinten. Op deze manier zorgt het dan voor wat kleur en leven. Je kan overal in het huis rood gebruiken, van de woonkamer en slaapkamer tot in de badkamer.

Zorg ervoor dat je goed overzicht hebt over de gehele ruimte. Je moet goed kunnen zien of er te veel of te weinig rood is gebruikt. Hieronder staan wat voorbeelden.

rood rood1 rood2 rood3 rood4 rood5 rood6

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider