Retrofit LED lampen

Retrofit LED lampen

Deze Retrofit LED lampen zijn gave lampen die lijken op de oude gloeilampen van vroeger, ze hebben langere led draden en een aparte vorm. De vormen zijn geïnspireerd op de lampvormen die gebruikt werden door Edison bij het maken van de eerste gloeilampen. Ze hebben een nostalgisch uiterlijk en gebruiken maar een paar watt, dit zorgt ervoor dat de lampen energiezuinig zijn terwijl ze het licht geven van een gloeilamp.

Kooldraadlampen

De kooldraadlampen van vroeger zijn weer helemaal terug. Je kunt geen hippe kroeg of nieuw restaurant meer binnenlopen en deze lampen hangen wel ergens. De lampen lijken direct te komen uit de jaren twintig en ze geven een mooi warm licht waardoor de ruimte direct een leuke sfeer heeft. De echte gloeilampen hebben eenzelfde soort licht dat niet „nagebootst” kan worden door de halogeenlampen die je veel ziet.

Retro LED lamp

Deze Retrofit LED lampen zijn een goede vervanger van de gloeilamp die een stuk minder energie zuinig is. Het voordeel van LED lampen is ook dat ze een stuk langer meegaan dan de gloeilampen van vroeger. De lampen geven een mooie lichtverspreiding in je woonkamer, keuken of buitenverlichting.

Super leuk is het om de lampen te bundelen en bijvoorbeeld in de hoek van je kamer te hangen in plaats van een staande lamp. Omdat ze allemaal verschillende vormen hebben kun je dit goed combineren en geeft het een speels effect. Vaak zie je ook dat deze lampen gebruikt worden in combinatie met een oud strijkijzer snoer of snoer met een leuk kleurtje. Je kunt ze ook goed gebruiken voor een zelfgemaakte lamp voor boven je eettafel.

Wanneer je een LED lamp gaat kopen let wel even op het wattage, hoe meer watt de LED lamp heeft hoe feller deze zal zijn. Voor een mooie sfeerverlichting kies voor de lampen met gekleurd glas, dit zorgt ervoor dat het licht al een stuk warmer is. Wij hebben een aantal hele gave ideeën hoe je deze stijl lampen kunt gebruiken in huis.

toLEDo retro

Kooldraad lamp

kooldraad lampen 1

Kooldraad lampen

Retrofit LED Lampen

afbeeldingen:lampdirect.nl|Pinterest

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door