Potje versieren

Potje versieren

Je kan snel dingen zat zijn, of je wilt kleine dingetjes gewoonweg een make-over geven. En dat kan heel gemakkelijk zelf. Het is niet duur, duurt niet lang en het is niet moeilijk om te doen. In deze DIY leer je hoe je op een gemakkelijke manier een potje kan omtoveren naar iets compleet nieuws. Dit is wat je hiervoor nodig hebt: kleine bloempotjes, potjes voor pennen enzovoort, wit plastic plakpapier, potlood, liniaal en een hobby mes.

potje1 potje2 potje3

1. Begin met het snijden van een stuk plastic plakpapier dat groter is dan de zijden in één richting en de hoogte en breedte in de andere.

2. Leg het potje tegen de buitenste lijn. Laat wat ruimte over voor mogelijke fouten.

3. Begin met tekenen aan de buitenkant van het papier, waar er geen verbinding is met de rest van het papier.

potje44. Teken alle vier de zijden langs de lengte van het plakpapier en vervolgens een laatste vijfde vierkant voor de bodem van de pot direct onder het tweede vierkant. (Je kan dit eigenlijk doen onder één van de vierkanten maar het is handiger om het onder de tweede te doen)

potje55. Teken met een liniaal langs de buitenste lijn van het aparte vierkantje één centimeter erbij. potje66. Snij met een hobby mes, of knip met een schaar de tekening uit.

potje77. Dit is hoe het eruit moet komen te zien. Bij het bovenste, aparte vierkantje moet je bij de vouw twee inhammetjes maken. Dat helpt om het later makkelijker te kunnen laten plakken.

potje8 potje98. Trek nu het eerste stukje papier weg van het plakpapier. Stop wanneer je tegen het andere vierkant aankomt.

potje109. Plaats nu het potje op deze onderkant. De buitenkanten vouw je vast om het potje heen.

potje11 potje1210. Zorg nu dat je steeds meer losmaakt van het plakpapier en plak het zo rond het potje.

potje13 potje14 potje1511. Daarna kan je het overige papier aan alle kanten wegknippen of wegsnijden.

potje16potje17

potje18

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider