Populaire interieurstijlen

Populaire interieurstijlen

Je interieur is iets wat je niet vaak verandert en elke dag tegen aankijkt, daarom is het heel belangrijk om een interieur stijl te vinden waar jij je goed en fijn in voelt. Een inrichting die bij je past. Soms is het echter nog best lastig om tot de juiste keuze te komen. Er zijn zo veel verschillende stijlen en inrichtingen dat je door het bomen heen het bos niet meer ziet. Hieronder staan een paar populaire interieurstijlen op een rijtje. Laat je inspireren en wie weet staat er een stijl tussen die je aanspreekt.

Landelijk Scandinavisch interieur

Bij een Scandinavisch interieur denken mensen al snel aan de grote Zweedse woonketen Ikea, maar dit is niet precies wat de term inhoudt. In een landelijk Scandinavisch interieur wordt veel gebruik gemaakt van de kleuren beige, grijs, wit en andere zachte pastelkleuren. Houten details zijn een echte musthave bij deze interieurstijl. Een landelijke woonkamer is gezellig en knus en je vindt er vaak wat groen in de vorm van planten of bloemen.

Modern interieur

Een modern interieur herken je aan strakke lijnen, minimalistische vormen en rustige kleuren. In een modern interieur vind je vaak witte of zwarte meubels. Voor details, zoals kussentjes op de bank, kun je kiezen voor één fellere kleur. Een industriële twist past ook heel goed bij een modern interieur. Je krijgt deze twist door gebruik te maken van metaal, chroom, aluminium, kunststof en staal te gebruiken bij de inrichting.

City Chic interieur

De city Chic stijl is geïnspireerd op de stijl en inrichting van penthouses in grote steden zoals New York. De stijl is klassiek met veel glanzende meubels. Dierenprinten en grafische patroon afgewisseld met rustige kleuren en zachte stoffen zijn de basis voor een City Chic interieur.

 

Sfeerbeeld Scandinavisch landelijk interieur

scandinavisch-interieur

 

Wat zijn voor jou de meest populaire interieurstijlen?

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider