Planten modern interieur

Planten modern interieur

Elke interieurstijl heeft zijn eigen typerende uitstraling. Kleuren, meubels, decoraties en woonaccessoires voegen allemaal iets toe aan deze uitstraling. Wanneer mensen voor een bepaalde interieurstijl kiezen, kiezen ze hier ook accessoires en decoraties bij in die stijl. Maar wanneer mensen planten of bloemen uitzoeken voor in de woonkamer, gaat het soms mis. Niet elke plantensoort past even goed in elk interieur. Planten hebben een bepaalde uitstraling en komen zo dus meer tot hun recht in een bepaalde interieurstijl.

Een modern interieur is strak en bevat veel rechte lijnen. Planten met overdreven veel franjes en kleine details passen minder goed in dit interieur. Vetplanten en cactussen zijn een goede keuze voor het moderne interieur. Ook als je niet van cactussen houdt zijn er nog genoeg andere planten en bloemen die leuk staan in het moderne interieur. Enige voorbeelden zijn spathiphyllum, haworthia,sansevieria, zamiocurcas en aloë vera.

Door de planten in een plantenpot met een moderne stijl te doen passen ze nog beter bij de moderne inrichting van jouw huis.

Op deze website staat een groot overzicht met planten die geschikt zijn voor een modern interieur, dit overzicht is handig voor als je van plan bent wat planten in te slaan!

Bekijk hieronder de inspiratiefoto’s van moderne interieurs met planten.

plant

plant1

plant2

plant3

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider