Planten in de slaapkamer

Planten in de slaapkamer

Planten of bloemen zien we al honderden jaren lang niet alleen meer buiten of in de tuin. Veel mensen hebben standaard op de tafel een bosje bloemen staan en hebben in de hoek van de kamer een kamerplant of kleine vetplantjes op de vensterbank. Maar niet alleen de woonkamer is een geschikte plek voor planten, ook in de slaapkamer kan een beetje groen heel leuk staan!

Er zijn talloze manieren om planten toe te voegen aan het interieur van de slaapkamer. Het maakt niet uit of je een moderne, een landelijke of een ethische slaapkamer hebt, planten staan altijd leuk. Wel moet je natuurlijk kiezen voor wat voor plant je gaat. Kies je een groot tropisch exemplaar in een felgekleurde pot? Een verzameling kleine cactussen in sierlijke potjes? Hangende plantenpotten waardoor je een waterval van groen creƫert? Het kan allemaal!

Wel staat de ene plant beter in het ene interieur, en de andere plant beter in het andere interieur. Een bonte verzameling planten met verschillende kleuren en vormen staat misschien niet zo goed in een minimalistische slaapkamer. Je moet dus zelf bedenken welke planten jij bij jouw interieur vindt passen. Maar het gaat natuurlijk vooral om wat je leuk vindt staan!

Bekijk hieronder de inspiratie foto’s voor planten in de slaapkamer:

plant

plant1

plant2

plant3

plant4

plant5

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider