Planten decoratie

Niks staat zo leuk in huis als een beetje groen. Planten of bloemen in huis geven de kamer een levendige uitstraling. Planten decoraties passen bij vrijwel alle interieurstijlen. Stem wel de planten en de bloemen af op de interieurstijl. Een mooi boeket met lichtroze rozen staat heel mooi in een klassiek en sierlijk appartement, terwijl kleine plantjes in leuke glazen of houten potjes weer beter bij een landelijk interieur passen.

Je kan natuurlijk in de winkel een plantendecoratie kopen, maar je kunt ook een middagje aan de keukentafel zitten en zelf wat in elkaar knutselen.

Knijper kruidenpotjes
Maak je eigen originele kruidenpotjes met behulp van wat knijpers. Haal de twee houten delen van de knijpers van elkaar af en plak deze rond een klein potje. Plant daarna een kruiden naar keuze in het potje en klaar is kees. Als je een stuk of drie van deze potjes maakt staat dit super in de keuken! En je hebt altijd verse kruiden bij de hand, win-win dus.

Verticale planten hanger
Deze DIY is iets lastiger. Verzamel wat stevige stukken vierkant hout, drie plantenpotten met planten naar keuze, stevig touw en een metalen ring. Trek de bovenkant van de bloempotten over op de stukken hout. Teken daarna in de cirkel nog een cirkel die 1/4 kleiner is dan de vorige. Als het goed is blijft de bloempot nu in het hout steken als je hem er in zet. Boor in de vier hoeken van het hout een gat. Rijg nu de drie stukken hout aan het touw. Zorg dat er onder elke plank een stevige knopen zitten die niet door de gaten in de hoeken heen kunnen. Bind het touw aan de bovenkant stevig om de metalen ring heen en hang de ring aan het plafond.

aadecio

 

DIY Kruidenpotjes

adeco

 

DIY verticale plantenhanger

dco2

decio

deco1

deco2

deco3

deco4

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider