Peuterkamer inrichten

Peuterkamer inrichten

Tijdens het inrichten van de babykamer kon je nog lekker helemaal je eigen gang gaan. Welke kleur op de muren kwam, welke meubels er in de kamer zouden komen en de decoraties waren allemaal jouw keuze, de baby kon toch geen commentaar leveren. Maar een peuter begint toch vaak al een beetje ideeën te krijgen over wat hij of zij wel of niet leuk vindt.

Als het aan de peuter zelf lag zou de kamer waarschijnlijk een groot speelparadijs vol met speelgoed en knuffels worden. Grote kans dat dit echter weer niet precies is hoe jij de kamer voor je zag, daarom is het handig om een goede middenweg te vinden.

Denk bijvoorbeeld samen na over een thema van de kamer. Veel kinderen zijn dol op bijvoorbeeld een circus thema, met de kleuren van een circus tent op de muur, ingelijste tekeningen en knuffels van circusdieren en een verkleed kist met clowns- en acrobaten kostuums. Ook indianen of prinsessen thema’s zijn populair voor de kinderkamer. Verder doen Disney figuren het altijd goed bij de peuters!

Hieronder staan een paar voorbeelden voor leuke peuterkamers, waarvan sommigen overduidelijk een bepaald thema hebben. Welke thema lijkt jou leuk voor de kinderkamer?

peuter peuter1 peuter2 peuter3 peuter4

 

Bron: Pinterest

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider