Pallet houten meubels

Pallet houten meubels

Hout in je huis is hip, maar oud hout is nog hipper. Je kunt van oude pallets echt van alles maken en het is helemaal niet moeilijk. Je kunt ook gewoon kant en klare meubels van pallets kopen. Op de afbeeldingen hier onder kun je zien hoe leuk je het kunt maken met pallets. Het handige van pallet meubels is dat ze eigenlijk in elk interieur passen. Hout past namelijk overal bij, maar je kunt ze ook makkelijk verven of lakken.

Op de eerste afbeelding hier onder zie dat het erg mooi staat als je de pallets donker maakt en dit meubel plaatst in een lichte kamer. Op deze manier is het contrast heel groot. Het is erg mooi dat de kleur van de pallets ook in de rest van de kamer terug te zien is. De sfeer van de natuurlijke materialen is nog wel goed te zien, ook al is het bruine hout nu een andere kleur.

Als je de pallets niet gaat verven, is het wel handig om ze te lakken. Het hout blijft op deze manier mooier en het is ook handiger om het te onderhouden. Anders heb je namelijk de kans dat het hout gaat splinteren of dat er grote vlekken in komen. Als je er een transparante lak over doet staat het fris en je kunt veel langer met je meubel doen. Een glimmende lak is ook erg mooi, of een glimmende lak met een donkere tint. Het hout wordt dan iets donkerder en door het glimmende laagje krijgt het een chique effect.

pallet-houten-meubels

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider