Pallet bed maken

Pallet bed maken

Het gebruik van hout in de inrichting van je huis is de laatste tijd helemaal hip. Soms is het niet eens zo moeilijk om zelf iets te maken. Steeds meer mensen beginnen met het maken van tafels, krukjes en kasten. Je kunt ook nog een stapje verder gaan, probeer eens een bed te maken! Als je een nieuw trendy bed nodig hebt, kun je dat makkelijk van oude pallets doen.

Meestal heb je aan drie grote pallets wel genoeg. De lengte van het bed moet ongeveer twee meter zijn en de breedte tachtig of negentig cm. De drie pallets kun je aan elkaar vast maken met andere kleine plankjes. Het is natuurlijk niet fijn als alles steeds uit elkaar schuift. Niet iedereen vind het nodig, maar pootjes onder je pallet bed zijn wel handig. Anders is het geheel moeilijker te verplaatsen en je kunt het moeilijk schoon maken. De pootjes zijn meestal tien centimeter.

Een dik matras ligt op een pallet bed wel het lekkerste. De houten delen veren namelijk niet echt mee, een dun matras is dan niet heel erg handig. Als je geen zin hebt om je hele bed van hout te maken, dan kun je er ook voor kiezen om een mooi hoofddeel te maken. Een groot houten deel aan de bovenkant van je bed staat super trendy. Vooral als het mooie stukken hout zijn. Je kunt ze zelfs nog beschilderen. Als je dit wilt doen, kun je het beste één groot stuk hout nemen en daar allemaal kleine plankjes op timmeren.

Zelf een bed maken van steigerhout

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider