Paarse tinten

Paarse tinten

Er zijn veel verschillende tinten paars. Maar degene waar we vandaag wat meer over gaan vertellen is de kleur mauve. Mauve is een erg unieke kleur wat vrouwelijkheid uitstraalt. Mauve wordt minder gebruikt dan bijvoorbeeld paars of roze. Mauve heeft een erg mooie combinatie van paars en roze en krijgt dus een beetje een roos-achtige kleur. Het is een verfijnde kleur van de primaire kleuren en het wordt vaak gebruikt in het decor van een woning. Als je de kleur mauve goed gebruikt kan het een ruimte stijlvol, warm en chique maken.

contemporary-bedroom-purple Mauve kan je prachtig combineren met de kleurtint chocolade. Deze kleurencombinatie is geschikt voor een slaapkamer. Hierdoor creëer je een fijne, rustige slaapkamer.

Eclectic-living-room-accessories Er is iets met de kleur mauve dat een ruimte heel snel vrouwelijk maakt. Het is bijna alsof het een sexier kleur is dan roze en paars. Wees niet bang om mauve te gebruiken in je interieur.

modern-purple-touches Mauve is ook erg mooi met metallic kleuren zoals je hierboven ziet. Hier hebben ze mauve gebruikt voor in de keuken. Het is nooit een felle kleur en het straalt iets futuristisch uit.

pink-room-design Mauve is ook erg mooi om te combineren met donkerblauw. Door deze combinatie creëert het een exotische uitstraling.

puple-living-roomp-velvet

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider