Ovale eettafel inspiratie voor een gezellige plek in huis

Ovale eettafel inspiratie voor een gezellige plek in huis

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe eettafel, denk je misschien niet direct aan een ovale eettafel. Toch staat een ovale eettafel een stuk sfeervoller dan een rechthoekig model. Door aparte vormen toe te voegen in je interieur, creëer je op een simpele manier een nieuwe look.
Je kunt de ovale vorm niet alleen terug laten komen in je eettafel, maar ook in andere meubels. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een salontafel of bijzettafel. Ik laat je in dit artikel meer inspiratie zien over verschillende ovale tafels en waar je op moet letten bij de aanschaf, lees je mee?

Ovale eettafel inspiratie

Door een ovale eetkamertafel toe te voegen in je eethoek, krijgt deze plek meteen een knusse sfeer. Een ovale eetkamertafel staat namelijk huiselijk en gezellig. Enkele voordelen van een ovale eettafel zijn dat er nooit meer iemand op de hoek of aan het hoofd hoeft te zitten, omdat de tafel in een vloeiende lijn doorloopt. Vandaar dat vergadertafels vaak een ovale vorm hebben. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over kleine kinderen die zich kunnen stoten aan de punt. Een ovale eetkamertafel is ook perfect voor een lange, smalle ruimte.

Ovale salontafel of bijzettafel

Eigenlijk heb je bij een ovale salontafel of bijzettafel dezelfde voordelen als bij een ovale eettafel. Je hebt geen vervelende scherpe punten en hij staat mooi in een smalle ruimte, bijvoorbeeld als je een u-vormige bank hebt. Vanzelfsprekend zijn hier tal van ontwerpen in te vinden, kijk dus goed naar wat jouw wensen zijn en pas hier de ovale tafel op aan. Persoonlijk vind ik het erg mooi om te kiezen voor een houten ovale tafelblad, met daaronder een stalen frame. Dit staat stoer, maar toch apart door de ovale vorm.
ovale bijzettafel

De aanschaf van een eetkamertafel

De aanschaf van een eettafel is erg belangrijk. Dit wordt een belangrijke plek in je huis, omdat je hier wellicht dagelijks zit. Kijk daarom goed rond in verschillende woonwinkels en/of bij designers. Zorg dat je van te voren al een idee hebt van de maten, kleuren en het materiaal zodat je voorbereid op pad gaat. Niet onbelangrijk: kijk ook naar de hoogte van de eettafel, zodat je eetkamerstoelen er goed bij passen. Meet de ruimte op waar de ovale tafel in moet en laat je goed adviseren door een specialist.

Design in je interieur

Om een modern en strak interieur te creëren, kun je kijken naar de mogelijkheden van een design ovale eettafel. Deze zijn vaak net wat minder standaard en kunnen zo een echte eyecatcher zijn in jouw interieur. Wellicht zijn deze qua kosten wat hoger, maar daar krijg je dan wel een prachtig en uniek exemplaar voor terug.

Wat vind jij van ovale tafels in je interieur?

ovale eettafel hout
ovale eettafel simpel
ovale eetkamertafel strak design

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Hi, ik ben Martje! Eigenaar van de webshop www.namedfashion.nl en dol op schrijven, interieur en winkelen. Ik geef je graag woontips en inspiratie, lees je mee?