Opbergruimte maken

Opbergruimte maken

Soms heb je dat je wat dingen neerlegt op een plank en dat het er na een tijdje gewoon heel rommelig uitziet. Maar het moet wel op die plek blijven liggen. Wat doe je dan? Mandjes zijn handig om dingen in op te bergen, maar ze komen niet altijd in de juiste vorm of kleur. In deze DIY ga je leren hoe je zelf een soort geheime opbergruimte kan maken voor je spulletjes. Het is handig en nog eens super creatief.

DIY-book-box-hiding-spot-homedit

book-box-hiding-spot-supplies

Wat heb je hiervoor nodig? Oude boeken met een harde kaft (het liefst met een mooie kleur), houten doos of kistje, houtlijm, een liniaal, klemmen en een zaag.

Begin met het plaatsen van de boeken aan de voorkant van de doos en met het meten hoeveel je er nodig hebt. Kies zelf welke boeken je wilt gebruiken en in welke volgorde. Houd in gedachten dat je eindproduct meer aantrekkelijk zal zijn met gevarieerde boek hoogtes en kleuren. Zorg ervoor dat de boeken met de kaft de goede kant op staan.

book-box-hiding-step-instructions

Als je weet op welke volgorde je de boeken wilt hebben kan je een lijn maken aan de buitenkant van het boek waar je ze wilt gaan snijden. Zorg ervoor dat het ongeveer 3 à 4 cm is. Zorg er wel voor dat alle boeken even dik zijn. Je hebt ook twee boeken nodig die aan de zijkanten van het kistje komen. Daar heb je dus aan één kant de gehele kaft nodig (foto hier boven, rechts onder).

book-box-hiding-spot

Nadat je alle kaften en boeken gesneden hebt kan je ze aan het kistje vast gaan lijmen. Zorg ervoor dat je de zijkanten ook niet vergeet. Daar komen natuurlijk de zijkanten van de boeken.

book-box-hiding-spot-tutorial

Ten slotte, om je boeken op de goede plek te houden kan je ze vastzetten met klemmen. Je kan aan de bovenkant een extra plankje hout plaatsen voor meer druk. Laat het ongeveer drie uur drogen. Wanneer de lijm droog is kan je de klemmen weghalen en het kratje goed neerzetten. Je kan ‘m  nu zo ergens neerzetten.

DIY-book-hiding-spot how-to-make-a-book-box-hiding-spot

 

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider