Noveenkaarsen

Noveenkaarsen

Noveenkaarsen zijn niet zo heel erg fancy voor in het interieur, maar wij dachten dat het wel leuk zou staan voor feestdagen als Kerst.

Noveenkaarsen zijn namelijk van die kaarsen met een Heilig iemand erop. Vaak staat Jezus erop of Maria met Jezus. In elk geloof heb je zulke kaarsen met de Goden erop. Het maakt de kaars op de één of andere manier heel speciaal en heilig. Maar waar staat het eigenlijk bij?

Deze kaarsen zijn eigenlijk niet zo heel bijzonder als ze niet branden op het moment dat ze gebrand moeten worden. Dan staan ze er alleen maar met een heilig plaatje erop. Maar verder is er niks mis met de kaars. Eignlijk is er niet echt een interieur voor in huis waarin deze kaars past. Het is vooral bedoelt voor momenten, zoals Kerst. Het is een kaars die negen dagen en nachten brandt met een speciale intentie zoals de vraag om genezing of kracht voor een zieke, om uitkomst in moeilijke omstandigheden, om vrede, etc.

Tijdens de Kerstdagen in het natuurlijk donker buiten en wil je dat er binnen licht brand. Dat kan met alle kaarsen, maar voor sommige mensen zijn deze kaarsen het enige wat ze willen. Je ziet ze vaak in kerken staat of bij gelovigen mensen thuis. Het staat ook best wel ouderwets. Maar toch gebruiken heel veel mensen het nog steeds. Het is verder een gewone kaars, het gaat alleen om de gedachte bij de kaars.

Wat je kan doen om het toch leuk te maken, is een bepaald hoekje inrichten waar deze kaarsen in passen. Hierin kan je je helemaal laten gaan, want het is verder vrij persoonlijk.

Pag_17_Noveenkaarsen_corr_aangepast 800px-Leuven_42127_Sint-Pieterskerk_noveenkaarsen_DSC_3078 thumb.php

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider