Natuurlijke materialen interieur

Natuurlijke materialen interieur

De laatste tijd zie je steeds vaker natuurlijke materialen terug komen in het interieur. Dit komt grotendeels door de populariteit van bepaalde interieurstijlen zoals de natuurlijke, de landelijke en de industriële woonstijl die ook veel gebruik maken van natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen in het interieur geven de ruimte een rustige en mooie sfeer.

Van alle materialen is hout verreweg het populairste en het meest gebruikte materiaal. Vooral in de landelijke stijl, maar ook in de Scandinavische stijl, is dit materiaal onmisbaar. Hout is tevens een heel populair materiaal voor allemaal verschillende interieur DIY’s omdat je zo makkelijk aan hout kunt komen en het gemakkelijker te bewerken is dan bijvoorbeeld steen of beton. Hout wordt gebruikt voor fotolijstjes, krukjes en kastjes maar ook voor grote meubels zoals tafels en bedden.

Steen is een natuurlijk materiaal die je vooral veel in industriële interieur tegenkomt. Vaak is de steen die gebruikt wordt geen gloednieuwe baksteen maar een verweerd exemplaar wat er al een beetje versleten uitziet omdat dit meer een industriële sfeer heeft.

De laatste tijd zie je ook steeds meer jutte, katoen, bamboe, leer en wol terugkomen in het interieur, en dan vooral in de woonaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan een gebreid wollen poefje of een leren kussentje op de bank.

natuur

natuur1

natuur2

natuur3

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider