Muurlampen

Muurlampen

Lampen zijn er in allerlei vormen, maten en stijlen en het is geen geheim dat ze een dubbel doel hebben: een kamer of een deel van een ruimte te verlichten en om als decoratie te dienen. Maar sommige lampen nemen hun esthetische rol zeer serieus en zijn voorzien van echt interessante ontwerpen, zo ongewoon dat je ze niet eens kan plaats in een categorie. Er zijn veel hele leuke creatieve lampen, het moeilijke is om ze te vinden.

muurlamp1Het merk Tall&Tiny hebben muurstickers ontworpen die de illusie scheppen van een lamp. In werkelijkheid is het, zoals je wel kan zien, alleen een draad met een lamp eraan en de lamp is een sticker.

muurlamp2Giles Godwin-Brown heeft twee soorten lampen ontworpen. Eentje die je van de muur af kan halen om licht op verschillende plekken te creëren. En een andere zoals hierboven. Een lampenskelet van hout die aan de muur vast zit. Aan het uiteinde van de lamp bij de ‘lampenkap’ is er een licht geïnstalleerd.

muurlamp3Vloeibaar licht is een industriële licht installatie waarbij de lamp lijkt op een druppel. Dit is gedaan om oplettendheid te creëren voor waterverspilling.

muurlamp5Dit kleine lichtje is leuk en praktisch. Geweldig idee voor in de kinderkamer, maar volwassen zouden ‘m ook wel willen hebben.

muurlamp6Dit lijkt eigenlijk op een tafellamp, maar dat is niet zo. De plank aan de onderkant van de lamp hoort bij het design.

muurlamp7‘The Lunaire Lamp’ gebruikt een ronde vorm om licht zo elke kant op te sturen. Deze lamp kan natuurlijk ook dienen als decoratie.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider