Mozaïek schaal

Mozaïek schaal

Voor een mooie mozaïek schaal hoef je echt geen tientallen euro’s neer te tellen in een winkel of webshop. Een mozaïek schaal kan je ook gewoon zelf maken! En je hebt hier niet eens heel veel spullen voor nodig, een ideale DIY voor een vrije dag dus.

Voor deze mozaïek DIY gebruiken we DVD’s als de glimmende stenen. DVD’s hebben twee laagjes, dus het eerste wat je moet doen is deze lagen van elkaar afpulken. Een van de lagen is doorzichtig, de andere heeft regenboogkleuren. De laag met de regenboogkleuren is degene die we gaan gebruiken. Handig is om nu de DVD in 6 a 7 stukken te snijden en ze daarna in kleineren stukken te breken. Je gebruikt de binnenste cirkel van de DVD’s niet.

Gebruik nu Krylon Crystal Clear Gloss of een ander product dat de stukjes DVD beschermd tegen verkleuring. Spray de stukjes meerdere keren in zodat je alle hoekjes hebt gehad. Gebruik een stevige lijm om de stukken DVD op je schaal te plakken, het handigste is om aan de buitenkant te beginnen en naar binnen toe te werken. Als je de schaal helemaal vol hebt geplakt zie je waarschijnlijk nog steeds gaten tussen de tegels. Deze gaten kan je opvullen met mozaïek grout. Grout is bij bouwhandels in verschillende kleuren te verkrijgen.

De gehele DIY staat op Me and my DIY in het Engels met foto’s bij elke stap.

Mozaïek schaal

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider