Moderne woning? Ga voor een gietvloer!

Moderne woning? Ga voor een gietvloer!

De meest bekende locaties die gebruik maken van een gietvloer zijn sportscholen en ziekenhuizen. Maar je komt die gietvloer nu ook steeds vaker in de woonkamer tegen! Of in de keuken, de badkamer, de hal… Eigenlijk kun je die gietvloer overal wel kwijt. Ze passen perfect in een moderne woning, maar gaan ook goed in een industrieel interieur. En met alle kleuren die er beschikbaar zijn past het eigenlijk gewoon overal wel bij.

gietvloer woonkamer

Maar wat is een gietvloer nu eigenlijk en wat zijn de voordelen?

De gietvloer
Een gietvloer biedt volop praktische mogelijkheden. Het kunststof zorgt er namelijk voor dat het enorm makkelijk te onderhouden is en jarenlang meegaat. En met jarenlang bedoelen we ook echt jarenlang: gemiddeld heb je van een gietvloer zo’n 30 jaar plezier! Een gietvloer bestaat uit verschillende lagen die het samen tot een heel stevig en duurzaam product maken. Hierdoor gaat het een tikkie langer mee dan je standaard laminaat of tegelvloer. En voordelen, die zijn er maar genoeg!

gietvloer keuken

 1. Duurzaam
  Zoals we net al vertelden heeft een gietvloer een gemiddelde levensduur van wel 30 (!) jaar. Door de technische constructie is het een hele degelijke, maar ook kras en vochtvrije vloer. De gietvloer is namelijk ook nog eens vloeistofdicht.
 2. Makkelijk schoon
  Een gietvloer bestaat uit 1 geheel en is hierdoor makkelijk schoon te houden. Er zijn namelijk geen opstaande randjes, hoekjes of gleufjes waar stof en viezigheid makkelijk inkruipen. Een rondje met de swiffer is dus al genoeg!
 3. Veilig
  Behalve het feit dat je een gietvloer makkelijk schoon kunt houden is het ook nog eens heel veilig. De vloer zelf bevat geen obstakels voor kinderen om over te vallen, en splinters in je voeten zal je ook niet hebben.
 4. Stijvol
  Een gietvloer is in meerdere kleuren beschikbaar en kan daardoor vele ruimtes makkelijk laten overvloeien tot één geheel. Laat je gietvloer bijvoorbeeld overlopen van woonkamer naar keuken, of pak er zelfs de hal nog bij.
 5. Veelzijdig en modern
  Het voordeel is dan ook dat een gietvloer eigenlijk in ieder huis thuis past. Of het nu een nieuwbouw huis, of de oude boerderij van oma is. Het past bij iedere woning inrichting en iedere interieurstijl.

gietvloer hal

Een gietvloer heeft dus vele voordelen en bied een basis voor iedere ruimte. Door de stijlvolle, neutrale en veelzijdige gietvloer in je huis te plaatsen, komen ook de rest van je meubels meer tot hun recht. Mocht je twijfelen, houd dan even in gedachten dat een gietvloer ook gewoon over cement, tegels of hout geplaatst kan worden. Vloeren slopen is dus helemaal niet nodig!

Heb jij nou een hele toffe gietvloer in je woning liggen, stuur dan vooral de foto’s even door en wie weet wordt jouw gietvloer hier straks wel in de spotlight gezet!

Lees ook: kosten gietvloer.

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door