Moderne bijzettafel

Moderne bijzettafel

De bijzettafel heeft iedereen wel in huis staan. Waarschijnlijk niet eens eentje, maar zelfs meerdere. Bijzettafels zijn super handig en nog leuk ook. Je kan er van alles meedoen. Van opstapelen en er een nieuw soort meubel van maken tot meerder naast elkaar en je hebt één lange tafel. Ideaal dus.

Tegenwoordige krijgen bijzettafels steeds meer een moderne twist. Sommige gaan er een heel kunstwerk van maken. Er zijn mensen die dit in huis hebben staan en dat mooi vinden. Ze zijn er dan ook nog in allerlei kleurtjes of zelfs met meerdere kleuren verwerkt in de tafel. Ze verschillen ook van afmeting en hoogte. De hogere tafels worden meer staantafels genoemd. Het tafelblad heeft echter wel vaak dezelfde afmeting als die van een bijzettafel. Moderne bijzettafels zijn tegenwoordig recht toe, recht aan en qua uiterlijk helemaal niet zo sierlijk. Nu zie je heel veel strakke lijnen die toch schots en scheef staan. Maar dat is dan de kunst…

In het Engels wordt het ook wel een side table genoemd. In Engeland heeft de bijzettafel echt een rol in de woonkamer. Tegenwoordig maakt dat niet zo heel veel meer uit, maar toch is het, onbewust, een belangrijk onderdeel in ons huis. Je kan ze gebruiken voor de gezelligheid in de kamer, om thee bij te drinken of gewoon om spullen op de leggen. Vaak worden deze tafeltjes leuk opgemaakt met een dienblad met daar wat kaarsen en leuke dingetjes op. Ook foto’s doen het goed op een bijzettafel. Niet alleen de foto doet het hem, maar ook de lijst. Fotolijstjes zijn ook super schattig en echt een eyecather op zo’n tafel.

bijzettafel-modern

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider