Minimalistische slaapkamer

Minimalistische slaapkamer

Alle stijlen die je vaak woonkamers tegen komt kunnen ook worden toegepast op de slaapkamer. De kleuren, materialen en meubels in de slaapkamer kies je dan uit met de bepaalde stijl in je achterhoofd. Als je houdt van een simpele en rustige slaapkamer zonder al te veel poespas is een minimalistische slaapkamer misschien wel iets voor jou.

De basis van een minimalistische slaapkamer is negen van de tien keer wit. Wit is een rustige en minimalistische kleur en is dan ook erg populair in deze stijl. Vaak wordt wit gebruikt voor op de muur maar de kleur komt ook vaak terug in meubels en woonaccessoires zoals het dekbed. Grijstinten of zwart zie je ook wel terug in een minimalistische slaapkamer. Felle en opvallender kleuren worden eigenlijk nooit in deze interieurstijl gebruikt.

Qua kleur is er dus weinig variatie in een minimalistische slaapkamer, maar qua materialen kun je wel een beetje combineren. Als bijna alles wit is kan het er snel saai uitzien, maar door verschillende materialen te gebruiken wordt de slaapkamer toch nog wat levendiger eruit te laten zien.

Wat je absoluut niet moet doen in een minimalistische slaapkamer is veel decoraties en accessoires toevoegen. De stijl heet niets voor niet minimalistisch, alles moet dus zo simpel mogelijk zijn.

minim

minim1

minim2

minim3

minim4

Bron: Pinterest

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider