Minimalistisch interieur

Minimalistisch interieur

Sommigen vinden een minimalistische inrichting maar een kale bedoening en voor anderen komt een simpele inrichting over als een oase van rust. Of je het mooi vindt of niet een minimale inrichting geeft zelfs aan de kleinste kamers nog een ruimtelijk effect. Om een simplistisch effect in een ruimte te creëren is het helemaal niet nodig nieuwe meubelen te kopen, met je eigen inrichting kan je vaak al een heel eind komen.

Hoe minimaliseer je je interieur?
Heb je nog geen inboedel vang je aan met een lijstje te maken van de meubelen die je echt nodig hebt en hou daarbij rekening met de beschikbare ruimte. Wanneer je voor een kolossale bank kiest hou je het best je wandmeubel of muurplanken wat fijne.

Op planken en kasten zet je hoogsten een paar accessoires. Voor de rest berg je alles op achter deurtjes of in lades. Dit geldt ook voor persoonlijke spullen zoals een handwerk of een boek. Houdt je vloer leeg, een enkel sierobject of een staande lamp mag in een minimalistisch interieur maar dingen als losliggende kabels moet je voorkomen.

Minimaal kleurgebruik
Muren en vloeren hou je het best in een effen kleur waarbij de voorkeur uitgaat naar natuurtinten. Harde kleuren zoals rood, paars of donkerbruin alleen als breker van het geheel, niet als hoofdkleur gebruiken. Bijvoorbeeld als vloerkleed of een wanddecoratie. Ramen hou je het best vrij en met alleen een hele simpele decoratie om een teveel aan licht of inkijk te weren.

Minimalistisch interieur

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider