Meubels voor kleine woonkamer

Meubels voor kleine woonkamer

Bij het inrichten van een kleine woonkamer of van een klein huis of een studentenkamer moet je af en toe echt even creatief denken. Misschien heb je een heel leuk idee in je hoofd, maar blijkt dat uiteindelijk toch niet te passen. Ook qua meubels en decoraties moet je rekening houden met de grootte van de woonkamer.

Als je een kleine woonkamer hebt, is het niet handig om hier enorme meubels in te zetten. Een groot meubelstuk zoals een bank of keukentafel kan goed, maar als je alles in groot formaat kiest gaat de ruimte heel vol en klein ogen. Kies daarom niet voor en een grote bank, en een enorm keukentafel en zes paar grove, grote stoelen voor bij de tafel. Probeer een balans te vinden, wel een grote keukentafel, maar een kleinere bank in de zithoek. Probeer ook of je meubels kunt combineren, gebruik een rollend tafeltje bij de bank als bijzettafel en als opbergplekje voor boeken en DVD’s bijvoorbeeld. Ook zijn opvouwbare meubels een optie voor in kleine woonkamers.

Jou het qua accessoires ook rustig. Als je de hele kamer volzet met kleine dingetjes gaat het geheel rommelig ogen en bovendien lijkt de kamer hier juist kleiner door.

Expert op het gebied van kleine ruimtes inrichten is de Zweedse interieurketen IKEA. Bekijk het filmpje hieronder voor nog meer inspiratie:

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider