Meubelen met hout

Meubelen met hout

Hout is een uiterst veelzijdig materiaal en het kan met succes worden gecombineerd met in principe elk ander materiaal, het resultaat is altijd dat het perfect uitgebalanceerd en harmonieus is. En elke keer, afhankelijk van de materialen en structuren die worden gebruikt, kan het ontwerp en de stijl verschillen. Laten we eens kijken wat er gebeurt als hout wordt gecombineerd met de volgende materialen.

houtAluminium: De in Israël gevestigde ontwerper Hilla Shamia maakte dit stuk meubel uit een hele boomstam. Gesmolten aluminium werd direct gegoten op het houten oppervlak waardoor de buitenkant werd verbrand. Het geeft het hout een unieke en altijd andere look.

hout1Spiegel: Gemaakt met een gerecycled houten frame, is deze spiegel met de hand gevormd en geen van beiden stukken zijn gelijk. Glas en mango hout komen samen in een robuust en toch strak en stijlvol design. De combinatie van materialen is niet onverwacht. In dit geval is het eigenlijke ontwerp dat indruk maakt.

hout2Staal: Handgemaakt van cederhout en staal, deze bank heeft een minimalistisch design. Door het originele hout simpelweg aan het staal te verbinden wordt er een mooi contrast gevormd.

hout3Beton: Handgemaakt en ontworpen door Tao Concrete, deze eettafel combineert hout en beton in een prachtige en slanke manier. De vier poten en het levende deel in het centrum zijn van hout en twee stukken beton verbinden de elementen.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider