Matras op grond

Matras op grond

Een matras op de grond? Als je een woonwinkel inloopt en de slaapafdeling bekijkt zul je een enorm aantal bedden tegenkomen. Van een simpele boxspring tot een hemelbed met enorm veel kleine details en versieringen. Ieder z’n smaak. Zelfs als er geen enkel bed is dat je aanspreekt hoef je de hoop niet op te geven. Het is namelijk ook heel hip om gewoon op de grond te slapen!

Bed op de grond in woonmagazines

In woonmagazines en online kom je de mooiste foto’s tegen van slaapkamers waarbij het matras gewoon op de grond ligt in plaats van in een bed. Vaak zijn deze bedden aangekleed met leuke kussens en plaids. Een matras op de grond klinkt misschien een beetje slonzig, alsof je geen bed hebt, maar de onderstaande foto’s bewijzen het tegendeel. Je zult zien dat op de grond slapen echt geen afbreuk doet aan jouw slaapcomfort of voorkomen.

Lattenbodem voor op de grond

Een matras moet je echter nooit gewoon plat op de grond leggen. Voor een paar dagen is dit oké, maar op lange termijn zal dit niet goed zijn voor het matras. Er moet namelijk ook lucht aan de onderkant bij het matras kunnen, daarom hebben bedden ook lattenbodems. De ventilatie van een matras is super belangrijk er moet vocht uit kunnen. Wil je een bed op de grond, kies dan bijvoorbeeld pallets als ondergrond. Pallets geven de kamer ook nog eens iets authentieks.

Wanneer kies je zeker niet voor een matras op de grond?

Heb je moeite met opstaan of bijvoorbeeld last van je knieën, dan is een bed zo laag bij de grond misschien niet het juiste idee voor jou.
Ook het ontbreken van een goede lattenbodem kan dan er voor zorgen dat het slaapcomfort niet voldoende is voor een goede nachtrust.

matras op grond roze

lattenbodem voor op de grond

pallets als lattenbodem matras op grond

bed op de grond met bonte aankleding

op de grond slapen afrikaanse stijl

industrieel slapen op de grond

bed laag bij de grond

Bed laag bij de grond

Zoals je hebt kunnen zien, ziet een matras op de grond of een bed laag bij de grond er ontzettend mooi uit.
In het laatste voorbeeld met de prachtige hoge ramen, zijn ook andere accessoires op de grond gezet en dit geeft echt een eigentijdse twist aan de ruimte.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider